︎    Kunstnere     Feed     Kôscast     Om os


Photo: Kasper Søholt & Rigmor Reher

NimaNima tager dig i hånden med til dagen og nattens skillepunkt, hvor alt bliver sløret og virkeligheden og vrangforestillingerne mødes og skilles på en og samme tid.I Københavns sidegader graver Nima sig ned i tekster og sange, hvor det organiske og elektroniske mødes.

Projektet blander et rock-æstetisk sammenspil med producerede beats, og trækker på poppens stærke karisma, indie-rockens mangfoldighed og den urbane souls intense skrøbelighed.

I midten af Nima står Markus Nyberg som komponist og sangskriver.
Projektet byder på fortællinger fra en kaotisk opvækst til at tage kontrol over sit eget liv, og navnet ‘Nima’ er inspireret af den intensive overvågningsstue på Riget, af samme navn, såvel som et gammelt persisk navn, hvilket tilsammen former en persona, der møder lytteren i et rum, hvor det er okay at krænge sjælen ind og ud.

Nima har de seneste års tid arbejdet med producerne Kristoffer Alm (Brian Eno, Artifact Collective, Morild) og Mads Mølgaard (Mew, Savage Rose, William Blakes) og Johan Emanuel (Morild, Feather Mountain) der har taget Nimas fortællinger til sig.

Nima har udgivet singlerne “Feeling Like a Blur” og “What Is Left of Me” og udgiver debutalbummet “Pacemaker” d. 15. oktober 2021

Singlerne har været i roration på Uniradioen og samlet gode anmeldelser fra ind- og udland. 

Pacemaker er en samling alternative og forvrængede indie-rock-hymner, der legermed form, kaos, larm og utydelighed (ved flere lejligheder sågar afdæmpede skrig).

Sangene harderes eget liv, baggrund, tid og sted, men fortæller som helheden historie med et meget følelsesmæssigt udgangspunkt for forsanger og sangskriver Markus Nybergs liv.

Albummets tilblivelse er en helingsproces og en efterbehandling, hvor de umiddelbare fortællingeri tekst og lyd afspejler en stillingtagen ril sporadisk barndomstraumer.

Markus har brugt musikken som afledning, men også som bearbejdelse af fortiden med både afstandtagen, accept og omfavnelse via (gen)lytning, omarrangering, nedbrydning og opbygning af de enkelte numre.

Artwork: Sarah Sarah
.

Live er Nima energiske og spiller på at skabe intensitet lige under havoverfladen, så man aldrig helt ved, hvornår de større udbrud fodler sig ud. 

Bands of Tomorrow beskriver Nimas koncert fra Pumpehuset således: “Der var ikke megen snak mellem sangene, da det københavnske act Nima trådte på scenen – faktisk bliver der ikke ytret ét ord, før de sidste toner blev spillet til stor applaus. Den tilgang til liveshows kan være lidt hit-or-miss for de fleste kunstnere, men denne aften passede det perfekt til NIMAs intense univers, at man kunne lade sig føre væk af

musikken til et andet sted. Et sted, der bedst beskrives som et diset lyskryds i indre by midt om natten, hvor menneskemængden virker både nær og fjern på samme tid.“
Artwork: Johand Lund

Photo: Joakim LambekPhoto: Kasper HellesøeFEED

© KÔS 2021