︎    Kunstnere     Feed     Kôscast     Om osSLØREDE LINIER UDGIVER DEBUTALBUM 22 OKTOBER PÅ KÔS

5 OKTOBER 2020 / SLØREDE LINIER

Slørede Linier udgiver d. 22 oktober sit krakelerende ærlige debutalbum Fugletræk her hos KÔS.

Med hudløst udleverende og intense sange om sabbatårene efter gymnasiet og breakups står sangene som forrevne spørgsmål om hvad fremtiden vil bringe og sejrer som et både nænsomt og hårdhåndet studie ind i at finde sig selv for at kunne finde andre.

23 årige Asbjørn Rud Mathorne har med sit debutalbum skabt et personligt værk der skiftevis kaster sig ud over skrænten i store armbevægelser af frustration og post-kærlighedslængsler og lukker lytter helt ind i hårde selverkendelser.

Den uperfekte, skrøbelige og til tider grimme vokal komplementerer de hårdtslående, komplekse og ofte drevne produktioner, der står meget alsidige gennem det 10 numre lange album. 

I centrum af Fugletræk er et ønske om at komme ud over sig selv, sin egen tvivl og kaste længslen over bord, men også en erkendelse af at den altid er en grundpræmis, ligesom fuglene altid længes væk mod trækket.

Om albummet siger Asbjørn
» Slørede Linier og fugletræk opstod ud af følelserne, forvirringen og den uvished for min fremtid jeg følte de første år efter gymnasiet «
» Inden for en kort periode gik jeg igennem flere relationer med kærlighed der ikke var gengældt Blandet med den ensomhed og usikkerhed, over min fremtid, jeg følte i de første sabbatår, meldte numrene sig til Fugletræk. «

Asbjørn har ellers normalt være at finde bag synths og klaver som i det eksperimenterende indie-rockband Silent Laika. Men i takt med årene opstod et behov for også at have et personligt rum til at udtrykke sig selv og træde frem, med sine egne oplevelser og historier

Numrene er delvist selvindspillet og selvproduceret over efteråret og foråret i en indadvendt proces om at sammenfatte det, der var indeni til konkrette numre.

Fugletræk løftede sig dog for alvor i samarbejdet med mixer og producer Emil Emborg (Sortblod, Arkatung, Uden Ord mm.), der forstod hvor numrene kom fra og hvad de ville.

Ønsket om at hive historierne frem i produktionerne og få selv de mindste detaljer til at være levende og stå frem i både stillestående collager og krakelerende højdepunkter af lyd der ikke kan bære sig selv længere.

Resultatet blev de eksistentielle, udadreagerende numre der behandler en klassisk tematik med så meget ærlighed og personlighed at man ikke kan undgå at spejle sig i de alment relaterbart emner som tab, afsked og frygt for at livet passerer forbi en.

Numrene komplementerer tematikkerne flot i komplekse og tætlydende 

kompositionerne der løfter sig med vokalens sorg og frustrationer, eller hiver en helt tæt på, som i det omklamrende nummer ’Hvad Står’.

Albummet kommer genremæssigt bredt omkring, i lydunivers der er dikteret af musikken og nummerets udtryk frem for en bestemt æstetik.

Med Fugletræk albumdebuterer Slørede Linier med sange der ikke er bange for hverken at eksperimentere eller forklare sig selv
Det er lyden af at kaste sig over klippegrunden. At give sig væk til sin længsel og ligesom trækfuglene følge sin natur -fugletrækket.

© KÔS 2021